tiistai 28. helmikuuta 2017

Minun sylini on aina sinulle.

Kun joku läheinen saa vauvan kehoitetaan häntä nauttimaan siitä, että kerranhan sitä vaan vietetään pienen lapsen vauva-aikaa. Muistutetaan siitä että tulee aika, jolloin lapsi ei enää hakeudukkaan vanhemman tai muun tärkeän syliin. 

 Pikkusisaren syntyminen esikoisen ollessa alle kaksivuotias oli varmasti  kova paikka meille kaikille. "Älä nyt, äiti imettää vauvaa, älä nyt vaipanvaihto on kesken. Kulta, älä nyt kun äiti haluaisi juoda kahvin kerrankin kuumana". Sanomattakin on selvää että sylittelyyn käytettävä aika menee sitä pienempiin osiin mitä enemmän lapsia suodaan. Vaikkei ryhmäsylitkään huono tai pois suljettava vaihtoehto ole. 

Mutta kyllä sitä saa aina maistaa omaa lääkettään. Tulisitko halimaan?  "Ei nyt äiti, minulla on leikki kesken". AI että kun kirpaisee, miltähän omat lauseeni tuntui parivuotiaan korvissa. Lupaan skarpata, lupaan pistää puhelimen useammin syrjään. 

 Ollaan menty taas vuosi eteenpäin. Pienemmästä siskosta on kasvanut omanlaisensa puolitoistavuotias duracelpuputättähäärähöntti ja minulla on yhtäkkiä kotona ollessamme lähestulkoon vapaat kädet. Aikaa olisi käsitöille, anopin tuomille aikakausilehdille tai sille kuumalle kahville. Kukaan ei kaipaa läheisyyttä. 

Juuri silloin, seuraavaa liikettä tuumiessani, kiipeää kolmevuotias risti-istuntani päälle syliin.  "Äiti, minulla on nyt sylimieli. Saanhan olla tässä."  

 Eikä meillä ole silloin mihinkään enää kiire. Eikä meitä silloin häiritse mikään muu, kuin pää punaisena paikalle ryntäävä mustasukkainen pikkusisko. Ja me jaetaan se sylimieli.

 

6 kommenttia :

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...