keskiviikko 10. toukokuuta 2017

DIY: Keväinen lahja äidille, mummolle, ystävälle tai vaikka opettajalle!

Oon seurannut nyt kuluvan viikon aikana eri Facebook-ryhmien "äitienpäivälahjus-vinkkejä" ja olo on suorastaan hämmentynyt. Kovin monella oli toivelistalla hemmottelulahjakortteja, uusia lompakoita tai hajuvesiä, sekä koruja. Meillä on ollut tapana muistaa äitiä kukkasilla sekä varsinkin nyt kun hän on jo "mummo", jollain omatekemällä. Tähän samaan tapaan luotetaan siis tänäkin vuonna, ja tulin jakamaan teille supernopean ja liikkiksen vinkin!

IHANMIKÄVAAN- kippo

Tarvitset:
- metallipurkin (esim. ananas, päärynä, persikka, hedelmäsalaatti tms)
- Chalk Ink-liitutaulukynän tai vastaavan (tavallinen liitu, valkoinen kynä)
- oman tai lapsen luovuuden

Päällystä purkki teipillä sekä taiteile! Me ajateltiin viedä purkissa isovanhemmille kukkaset, mutta sen voi ihan yhtähyvin täyttää vaikka suklaalla, karkeilla, kynillä tai vaikka yrtillä! Tai voihan sen koristella ihan omaan käyttöön vaikka lastenhuoneeseen tai työhuoneeseen :)  Purkin päällystys on todella helppoa ja nopeaa, ei tarvitse alkaa sotkea maaleilla pienempien lapsien kanssa. 

Minkälaisia äitienpäivä perinteitä teillä on? Laitan tähän loppuun vielä kuvan meidän viime äitienpäivästä, kyllä on haikea olo katsella näitä kuvia kun ulkona tupruttaa lunta sekä rakeita!


14 kommenttia :

 1. Tosi kiva lahjaidea! Vitsi kun en ehdi enää kauppaan. Mut ehkä me voitaski maalata purkki vaikka sormiväreillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä tulee varmasti aivan ihana ja värikäs!

   Poista
 2. Mä en myöskään ymmärrä mitään "kallista" lahjatoivetta. Mun mielestä äitienpäivään kuuluu lasten omatekemät, ihanat askartelut <3
  Useana vuonna ollaan isoäideille tehty just sormiväriaskarteluja, oli sitten alustana saviruukku tai joku muu. Mosaiikkilaatoista saa ihanan persoonallisia pannunalusia. Tänä vuonna isoäideille tehtiin taikataikinasta (oman lapsuuden lempparimuovailutuote, kun aina löytyi ainekset kaapista) "mummi"-korut.
  Sitä, mitä itse tulen saamaan, voin vain arvailla. Ainakin näin suurperheen äitinä kasan kortteja, toivottavasti myös niitä askarteluja valkovuokkojen lisäksi :)
  Mitä itse toivoisit saavasi lapsiltasi sekä lasten isältä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana, kiitos kommentistasi! Omatekemät jutut ovat kultaakin kalliimpia, niin antajalle kuin saajalle!

   En oikeastaan toivo mitään. Kukkia on aina kiva saada, jospa tänävuonna vinkkaan jostain kestävämmästä viherkasvista. Minulla kun tuppaa monesti kukat kuolemaan turhan nopeasti.. Päivä perheen seurassa riittää, näillänäkymin saadaan isovanhemmat mukaan :)

   Poista
 3. Ihana kuva! Mullaki tuli Facebookin muistoissa edellisistä äitienpäivistä kun oli ihan hellettä :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ihana idea! Pitää pistää korvan taa jos vaikka eksyis meille lasten huoneeseen :)

   Poista
  2. Itseasiassa nyt kun tarkemmin mietin tämä kuva on vain äitienpäiväviikolta mummolasta, mutta näitä aikoja silti! :D Tulis jo kunnon kesä!

   Poista
 4. Hei, täähän on kiva idea! Purkkien päällystäminen tuottaa aina päänvaivaa.
  En myöskään ymmärrä, että ostetaan (saati toivotaan!) kalliita lahjoja. En voisi kuvitellakaan hankkivani arvokoruja tms. enkä missään nimessä halua sellaisia lahjaksi! Ajatus on tärkein <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääni päälle syttyi hehkulamppu kun tajusin kuinka näppärästi teipillä päällystää purkin! En löytänyt eilen mun washi-teippi kokoelmaa mutta niillä sais kans ihania ja värikkäitä!

   Poista
 5. Tällainen on varmasti mieluisa lahja ja budjettiystävällinenkin 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kun vaan askartelemaan :)

   Poista
  2. Kävimpä vielä kurkkaamassa sivunne, kiitos hurjasta inspiraatiosta!

   Poista
 6. Itsetehdyt lahjat on mitä parhaimpia ja ikimuistoisia! <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...