perjantai 6. huhtikuuta 2018

Näissä asioissa pystyin pysymään tiukkana vain esikoisen kanssa.

Vanhemmuus on nykyään aikamoista suorittamista. Blogimedia, lehdet sekä muu sosiaalinenmedia tuntuu asettavan isoja paineita meille äideille. Varsinkin alle kouluikäisten kanssa saa olla tarkkan, että miten sitä kannattikaan toimia, saiko suuhun laittaa tuota tai olenko epäonnistunut jos annan tuota.

KARKKIPÄIVÄ KERRAN VIIKOSSA

Aihe tuli mieleeni pääsiäisenä kun Facebook muistutti toissa pääsiäisestä, Kuvassa esikoiseni haukkaa elämänsä ensimmäistä suklaamunaa (ja näin ollen elämänsä ensimmäistä kunnon makeista) maireana, ikää hänellä oli kaksivuotta ja kuusikuukautta. Muistan tilanteen vieläkin selkeästi. Oltiin ystävieni vanhempien mökillä lasten kanssa ja mieheni oli jäänyt reissusta pois. Mukana olleelle koululaiselle piiloteltiin suklaamunia ja hellyin sen verran että meidänkin tytär sai omansa piiloon.

Vielä ennen folio-kuoren avaamista hän halusi soittaa isälle kotiin. "Saanhan minä varmasti syödä tämän isi". Ja kyllä muuten maistui kuulemma satakertaa paremmalta kuin rusinat, jotka olivat oikein hyvin toimineet herkkujen korvikkeena.LAPSI EI TARVITSE MAKEISIA

Olen itse erittäin perso makealle, ja olen yrittänyt päästä tavastani irti jo vuosia. En siis ollenkaan ihmettele että se on periytynyt lapsille, kun vain ovat sen ensimmäisen saaneet. Kuopuksemme kun sai ensimmäiset herkkunsa ennen puolentoistavuoden ikää. Enää herkkujen karttaminen ei ollutkaan niin helppoa. Yritäppä selittää hermoheikolle uhmaikään saapuvalle että kaverit ja sisko saa, mutta sinä et

Ollaan kuitenkin onneksi saatu pidettyä herkuttelu kurissa, ettei siitä tulisi niin paha tapa kuin itselleni. Viimeviikolla esikoisemme, 4 ja puolivuiotta, otti oman rahapussinsa ensimmäisen kerran kauppaan. Käytiin kirpputorilla ja hän sai valita ostaako sieltä jotain pientä lelua vai kaupasta viikonlopuksi herkun. Voitte varmaan arvata kumpi oli hänelle mieluisampi. Kahdella eurolla hän valkkasi itselleen sekä omasta tahdostaan pikkusiskolle lakut sekä tikkarit, jotka muuten edelleen odottaa kaapissa syöjää. Tälläkertaa ostaminen oli se THE juttu.

LAPSELLE IPAD JA RAUHA ON TAATTU

Pikkukakkonen, Netflix, Dvd-elokuvat. Rakkaita lapsia on monta ja niitä haalitaan niin paljon että lapselle löytyy varmasti itsenäistä tekemistä.

Muistan kun odotin kuopustamme Siraa. Esikoinen oli silloin vajaa kaksivuotias ja olisin antanut mitä vain jos touhukas taapero olisi pysähtynyt television ääreen edes hetkeksi. Jotenkin en yhden lapsen kanssa osannut turvautua lastenohjelmiin ja se kostautui loppuraskauden väsymyksessä. Olen ehdottomasti sitä mieltä että lastenohjelmat ovat hyväksi niin lapselle kun vanhemmille, kohtuuden rajoissa. Pienenpämme taas on tuijottanut telkkaria sitten senkin edestä, kunhan saatiin vanhempi niihin ensin keskittymään. Ipadi ei meidän lasten viihdykkeeksi kuitenkaan kuulu. Ohjelmat katsotaan yhdessä TV.stä, ei nenä naulattuna pikkuruutuun.Parasta onkin viikonloppuisin käpertyä yhdessä kaikki meidän vanhempien sänkyyn ja pistää joku oma lapsuuden Klassikko pyörimään. Mun lemppari on ehottomasti Kaunotar ja Hirviö, mikä sun?

6 kommenttia :

 1. Meilläkin on miehen kanssa ollut puhetta, että yrittäisimme mahdollisimman pitkälle venyttää pienokaisemme kanssa ne karkkikokeilut juurikin sen koukuttavuuden vuoksi - katsotaan mikä on lopputulema :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäisen kanssa se oli vieöä suht helppoa, kun ei vieöä pyörinyt samanikäisten kavereiden kanssa tai päiväkodissa :)

   Poista
 2. Voi kuinka sitä lupailikin vaikka ja mitä raskaana ollessaan, että "minä en ainakaan x", mutta kyllä aika moni lupaus on romutettu. Vaikka nyt se, että lapsi ei saisi katsoa lainkaan TV:tä. Nykyään tosin myös oon tuon kohtuuden puolesta puhuja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa kuulostaa erittäin tutulta! Mutta hei lupaukset on tehty rikottaviksi :D

   Poista
 3. Ai jai! Kyllä kakkonen (ja kolmonenkin jo) ovat saaneet monta juttua toooodella paljon aikaisemmin kuin esikoinen. Mutta on heiltä ehkä sitten joitain juttuja vaadittukin aiemmin kuin esikoiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hyvä pointti, tuota en osannut ajatellakaan! :) kiitos kommentista

   Poista

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...