maanantai 21. toukokuuta 2018

Aikamatka ysärille! Muistatko nämä nostalgiset lelut?

90-luku muistetaan koko Suomea potkineesta lamasta, jääkiekon MM-voitosta, Dianan kuolemasta ja Estonian uppoamisesta. Minä olin silloin tosin todella pieni tyttö joten minulle se tarkoitti kestäviä muovileluja, Spaissareita ja VHS-kasetteja. Halusinkin takertua näihin positiivisiin juttuihin enkä ensiksi mainittuihin, sillä ihana äitini on säilönyt minulle aarteita jopa 25-vuoden ajan.

Millä minä siis leikin ysärillä, eläessänin ensimmäistä kymmentäni?

THE LITTLEST PET SHOP

Kuinka moni tietää jo itse leikkineensä nyt huimassa suosiossa olevilla LPS-leluilla? 1992 Kenner-niminen yhtiö julkaisi ensimmäiset Petshoppinsa ja ainakin minulle, nämä olivat hitti. Vanhat Littlest Pet Shopit tunnistat pienestä tassumerkistä, jossain kohti hahmoa. Kenner lopetti valmistuksen vuonna 1996, ja Hasbro otti ne uudelleen tuotantoon 2005.
TROLLIT, MUOVITUTIT, KINDER YLLÄTYKSET

Muistaako joku edes mistä näitä sai? Siis niitä pieniä muovitutteja joita piti roikkua miljoona kaulassa tai näitä alla näkyviä Trolleja? Oliko ne jotain kolikkoautomaatti-tavaraa vai suklaamunaylläreitä? Vai saiko niitä vain ostettua irtotavarana :D Meillä oli siskoni kanssa myls semmoiset isot, pehmeävartaloiset Trolli-"nuket". Omani, tottakai, edelleen vankassa tallessa. Siitä en vain muistanut ottaa kuvaa.BARBIET

Barbit on ollu mulle pienenä ihan tosi iso juttu. Enkä ole varmastikkaan ainoa vajaa kolmekymppinen joka nyt nolona myöntää leikkineensä niillä todella paljon myöhempään kuin mitä nykyään. Kyllä sitä toki silloinkin ala-asteen vikoilla luokilla tehtiin jo salaa tai vaan niitten parhaiden kaverien kanssa. Muistakaahan olla lapsia kun vaan saatte!

Mun lapsuuden lempparibarbit oli ehdottomasti tää eläinlääkärisetti mihin kuului nämä eläimet ja niiden peti. Itse Barbi ei taida olla enää tallella, enkä varasti edes muistaisi mikäse juuri niistä on ollut ilman googlea, mutta onneksi edes jotain. Pedistä kuuluu muuten edelleen äänet, vaihdettiin siihen juuri (varmaan ekaa kertaa ;D) Patterit.

Takana näkyy myös tuo "teini-ikäinen" voimistelijabarbi jolle kuului jumppapuvun lisäksi telinevoimistelutanko. Muistan säästäneeni siihen monet viikkorahat (ehkä.) Jumppaajan vieressä on siskoni vanha unibarbi, jolla on pehmeä vartalo ja silmät sai suljettua ja avattua lämpimällä vedellä. Nykyään hän näyttää samalta kun minä maanantaisin.

Nostalgia ryöpyssä mun on PAKKO viedä lapset Kansallismuseon Barbie, The Iconic-näyttelyyn.PUPPY/KITTEN/BUNNY/BABY IN MY POCKET

M.E.G inc valmisti muovisia eläinperheitä vuonna 1994. Norsuperheen lisäksi meiltä taisi löytyä myös pandoja, mutta tiedättehän, vuodet syövät perheenjäseniä. Tämä setti jäi muutenkin vähän mysteeriksi, kun jossain väitettiin näiden olevan Hasbron. Ota ja tiedä, kerro minulle!TEENY WEENY FAMILIES

Rakastetut, hoidetut ja huolella säilötyt. Näissä "hylätyissä tavaroissa" asui pieniä eläinperheitä kuten oravia,pöllöjä ja pupuja. Pystyykö joku muuten lukemaan tuon merkin ilman että alkaa laulamaan tunnaria? Nuoruusdisko-Blogissa oli hurjasti kivaa nippelitietoa tästä sarjasta!
POLLY POCKET

Tämän alla olevan jättisetin pikkutyyppeineen olen ostanut kirpputorilta naurettavaan neljäneuron hintaan. Se on ollut hitti niin kaksi kuin neljävuotiaalle tytölleni, jotten sijoitus kannatti. Pollyt kuuluivat ehdottomasti ysärileluihin, ja muistelen että meillä oli näitä kotona pienenpinä versioina?

2000-luvulla nämä taisivat muuttua isommiksi ja lötköiksi, joille sai vaatteet vaihdettua? Ostin semmoisia myös eräänä päivänä kirpputorilta enkä uskonut Polly Pocketeiksi.

POWER RANGERS

Vielä loppuun nämä miehen vanhat pikku-ukot. Taattua ysäriä! Ja herralle niin kovin rakkaita, vaikkei sitä myönnäkkään :DNäiden lisäksi muistelen leikkineeni Furbyilla, Tamagotcheilla, My Litttle Ponyilla ja tietysti Legon Fabulandeilla. Kuka muistaa nuo ihanat Lego eläinperheet? Ne eivät päässeet kuvitukseen koska sijaitsevat äidilläni, mutta ne olivat ihania!

Tunnistitko lelut? Jäikö joku hitti-lelu uupumaan?

6 kommenttia :

 1. Miten kiva postaus kun kaikki on itsellekin tuttuja ja monet näistä on myös meillä tallessa! Ihanaa! 😍

  VastaaPoista
 2. Multakin löytyy huolella säilytettyjä Teeny Weeny familiesseja, oottamassa että toi 2v kasvaa :D ne oli kyllä niiin ihania sillon pienenä!

  VastaaPoista
 3. Itse muistan trollit ja ne pikkututit, joita muistaakseni myytiin ihan erikseen pienissä pusseissa. Niistä oli myös niitä isompia tutteja! Barbit on kuulunut myös lempileikkeihini. Little Pet Shopista en edes tiennyt, että on ollut jo 90-luvulla.

  VastaaPoista
 4. Kyllä nuo muoviset tutit muistui liiankin hyvin mieleen...kaikkea sitä olikin☺.

  VastaaPoista
 5. Trollit ja muovitutut muistan erittäin hyvin :D

  VastaaPoista
 6. Eikä, mitä muistoja näistä leluista tuli :) En enää muistanut noita eläinperheitä, mutta taisin omistaa niitä aika monta. Teeny Weenyt oli ihan lemppareita, sillä rakastin kaikkia pieniä tavaroita. Tuon samaisen eläinlääkäri- Barbin muistan myös omistaneeni.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...