lauantai 1. helmikuuta 2020

DIY: Ovi vanhoista lankuista

Hyvää helmikuun ensimmäistä! Uskomatonta että ensimmäinen kuukausi on jo vuodesta taputeltu. Ja uskomatonta että ollaan asuttu tässä asunnossa pian neljä vuotta. Jo silloin vuonna 2016 saatiin harmaita hiuksia pienestä eteisestä, josta lähtee ovi olohuoneeseen, keittiöön ja vessaan. Ovet olivat alle metrin päässä toisistaan ja avautuivat tietysti kaikki samaan suuntaan. Ei olla siis säästytty kolinoilta ja vaarallisilta tilanteilta.

Ensin ideana oli poistattaa pari ovea.

Aluksi ajattelimme että olisi helpointa ottaa sekä olohuoneen että keittiön ovi pois. Asunnossamme järjestetään kuitenkin välillä edustustilaisuuksia jolloin keittiömme on käytössä joten ajattelimme että joka kerta oven takaisin asennus ei olisi järkevää. Lisäksi olohuoneen ovi on kiva saada aamuisin kiinni kun minä nousen neljältä ja mies jatkaa uniaan vielä pari tuntia. Alettiinkin tutkimaan liukuovimahdollisuuksia. 


Oltiin jemmattu muutaman vuoden takaa ystävien kylpyhuonerempasta kaunista lankkua, joka päätettiin hyötykäyttää. Mies on samaisesta lankusta aiemmin tehnyt myös vessaamme kattolampun! Ollaan jo muutamakerta meinattu tehdä niistä juhannuskokko mutta onneksi ne ovat säilyneet navetassa rauhassa :D 

Erilaisia kiinnitys systeemejä oli millä mitalla. Valmis setti olisi maksanut lähemmäs 200euroa mutta meillä oli aika pieni budjetti joten löydettiin Amazonista kaikki tarvittava n.50euron hintaan. Myös Puuilo myy esimerkiksi erilaisia rauta-tarvikkeita ja niistä kokoamalla saa mieliksensä ja kokoamansa setin :) hintaa ovelle tuli siis juurikin vain tämän kiskon ja seinäpulttien verran. 

Nyt ovi on ollut käytössä jo pari kuukautta ja ovien kolinat ja sormien väliinjäämiset näin lapsiperheessä ovat selkeästi vähentyneet tai jopa loppuneet! Ovi on kiinni oikeastaan vain öisin tai aamuisin ja liikuttelu on vaivatonta. Vielä ehkä pitäisi löytää joku kaunis vedin, mutta hyvin toimii ilmankin. 

Eteinen on ihanan ilmava yhden oven puutoksella, vaikka toki pieni (ja hiekkainen) edelleen! 

Eikä ole kaunis? Löytyykö teiltä samanlaisia ideoita? 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...