sunnuntai 2. elokuuta 2020

DIY: Ikea Kura sängyn tapetointi


Olen saanut lukuisia viestejä Instagramin puolella koskien tuunattua Ikea Kura sänkyämme. Moni on kysellyt oliko sen tapetointi hankalaa, kallista tai miten se on pysynyt, joten nyt olisi aika hieman avata projektia! 

Ennen Kuraa, lastenhuoneessa oli Unipuun kerrossänky. Se oli sinänsä oikein toimiva ja ihana kokonaisuus, mutta välihyllyjen takia se tuntui keräävän kovasti pölyä (joiden pyyhkiminen on ehdottomasti mun inhokki kotityö nro 1!) Sekä yläsängyn petaaminen tai lakanoiden vaihto tarkoitti sitä, että joudun itse kivuta sänkyyn ja taitella lakanat paikalleen. Myöskin pituutta haalinut kuusivuotias oli erittäin hankala saada aamu-unisena nostettua korkeasta sängystä alas :D 


Projektia varten tarvitset
•Kura sängyn rungon, tai kaksi jos haluatpatjan kehyksen myös alasängylle. 
•hiomapaperia
•tapettia
•liimaa sekä telan tai pensselin
• tapettilastan
•mattoveitsen

Tämä oli ensimmäinen kerta kun itse tapetoin yhtään mitään, joten lupaan että tohelokin onnistuu! Olen itsekin yllättynyt että kohdistus meni niin nappiin, se tuotti harmaita hiuksia ensin etukäteen. Kaikessa yksinkertaisuudessan

1. Erota valkoiset osat puisista osista. Hio kaikki valkoiset osat kevyesti ja pyyhi sitten pölyt pois kostealla rätillä. Anna levyjen kuivahtaa. 

2. Mittaa tapetista oikean muotoinen pala ja liimaa se kiinni tapertiliisterin ohjeiden mukaisesti. Itse tapetoin ensin kaikki osat, ennen kuin mattoveitsellä siistin kaikki ylimenevät osat. Näin tapetti leikkaantui todella siististi eikä mennyt ruttuun kosteuden vuoksi. 

3. Kun kaikki osat ovat tapetoitu, niin kasaa sänky! Itse tapettilastan avulla työnsin reunat puisten reunaosien alle, jottei kulmat lähde repsottamaan. Tämä ei välttämättä kuitenkaan kovin paksun tapetin kanssa onnistu! 

Ollaan koko perheen tytöt tykätty sängystä todella paljon! Se tuo huoneeseen keveyttä ja on helppo pedata ja pitää puhtaana. Alasängyn patjasta kysellään myös usein paljon, pohjalla lattiaa vasten meillä on Ikean sälepohja, jonka päällä sitten runkopatja. Näin sängyn alla kiertää hieman ilma. 


Ikean tuunaukset ovat olleet vuosia tosi suosittuja, kerro sun lempi niksi! 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...