keskiviikko 12. elokuuta 2020

Pieni koululainen, joudutko lähtemään yksin? askarrelkaa yhdessä aamuun ohjeet!

Huomenna koittaa meidän perheemme esikoisen ensimmäinen koulupäivä. Vaikka meistä aikuista toinen on aamuisin näin alkusyksystä kotona lähes poikkeuksetta, yritetään silti jo ohjata itsenäiseen toimintaan ja rutiinien opetteluun. Koska ensimmäisen luokan oppilas on tietenkin vielä kovin pieni, on muistitaulu paikallaan! 

Selkeä rytmi ja päivittäiset asiat

Rutiineissa on fiksua pysyä ihan perusjutuissa. Eli kaikki päivittäiset poikkeukset huolehtii aikuinen valmiiksi edellisiltana, tai pystyessään on aamulla tukena auttamassa. Valittiin tytön kanssa yhdessä ne tärkeimmät asiat ja hän sai vielä valita mieluisat värit ja kuvat. Jotka äiti sitten omilla piirrustustaidoillaan toteutti. 

Askarteluun tarvittiin ihan vaan paperia, kontaktimuovia ja kyniä. Inspistä kuviin haettiin pinterestistä ja samalla tarkistelin että unohtuuko joku oleellinen. Me unohdettiin esimerkiksi "pue vaatteet"-pallosta silmälasit, joiden käyttöä kovasti harjoitellaan. Jos koulu alkaa joka päivä samaan aikaan, voisi lopuksi olla vielä ohje missä on kellonaika lähdölle analogisesti tai digitaalisesti, kummasta lapsi sitten kelloa katsookaan. 

Kiinnitimme kuvat teipillä eteiseen, josta voi sitten vielä ennen lähtöä tarkistaa että kaikki on suoritettu. Meillä ei ollut sinitarraa, mutta sen avulla laput voisi vaikka kääntää kun esimerkiksi hampaat on saatu pestyä. Uskon kyllä että nämä rutiinit jäävät mieleen muutamien viikkojen aikana. :) 

Turvallisia kouluaamuja kaikille! 

Onko sielä muita koulunsa aloittavia? Onko vinkkejä rytmien löytymiseen? :) 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...